Shtëpi Lajme Babi pse po qan’: Këto ishin fjalët e fundit të 5 vjeçares...

Babi pse po qan’: Këto ishin fjalët e fundit të 5 vjeçares që vdiq nga gabimi i mjekëve

Shperndaje në Facebook.

Vajza 5 vjeçare u lirua nga spitali me një diagnozë të virusit dhe skuqje e thjeshtë e lëkurës, por dy ditë më pas pësoi një goditje dhe vdiq.Vajzë trime pesë-vjeçare e quajtur Ward Alshammary, u largua nga kjo botë shumë shpejt, pas një gabimi të tmerrshëm të mjekëve.

Kur prindërit e çuan në spital, mjekët e lëshuan me diagnozën e një virusi të thjeshtë.

Dy ditë më vonë, situata u përkeqësua me shpejtësi. Doli se ai nuk është i ishte vetëm një grip i zakonshëm – Ward vuante nga pneumonia bronkiale, pneumoni e vështirë të shkaktuar nga infeksioni i rëndë të mushkërive dhe gjoks.

Mjekët i dhanë ilaçe asaj për të qetësuar infeksionin bakterial, por nga atëherë vajzë pësoi një goditje në zemër.

Prindërit e dinin se tashmë është shumë vonë, mjekët ishin optimist, por vetëm vajza nuk e dinte se çfarë po ndodhte. Pranë saj u ul babai i mbushur me lot, i cili nuk mundi të kontrolloj emocionet dhe frikën për shkak të asaj që vijon. “Babi, pse po qan?” – e pyeti vajza e vogël dhe e puthi të atin për ta qetësuar, por duke mos e ditur se kjo do të jetë prova e fundit e dashurisë së saj. Ajo vdiq disa orë më vonë.

Edhe pse spitali ishte mbrojtur duke fajësuar vonesën ambulancën dhe që prindërit duhej menjëherë të sjellin atë në sektorin e Pediatrisë, hetimi ka dëshmuar se ka pasur të meta të mëdha në kujdesin e fëmijës.

“Mjeku tha se ishte një skuqje e thjeshtë e lëkurës, ajo nuk është ngjitëse dhe ajo është e lirë për të shkuar në shkollë,” tha babai fatkeq Badr Alshammary dhe rikujtoi planet për të ardhmen e vogëlushes së tij.

“Ajo donte të ishte një mjek kur të rritet, po këtë ua tha edhe mjekëve. Ai donte të shkonte në shkollë, i donte mësuesit, miqtë. Të gjithëve na donte. Kishte vetëm pesë vjet, por aq sa ne kujdeseshim për të, ajo kujdesej për ne”, tha babai Badr.

Ai vuri në dukje se ai ishte i vetëdijshëm se asgjë nuk mund të sjellë përsëri në jetë vajzën e tij, por dëshiron që hetimi të përfundojë deri në fund, që vdekja e saj të marrë ndonjë kuptim – të paktën për të parandaluar raste të ngjashme dhe jetën e fëmijëve të tjerë të rinj.